İhale Danışmanlığı - Araç Kiralama - Yemek - Yapım Aşırı Düşük Hazırlama - Kamu İhale Danışmanlığı Ankara

  • ANA SAYFA
  • HİZMETLER
    • AŞIRI DÜŞÜK HİZMETLERİ
      • HİZMET AŞIRI DÜŞÜK
      • YAPIM AŞIRI DÜŞÜK
    • ŞİKAYET HİZMETLERİ
      • ŞİKAYET DİLEKÇESİ HAZIRLAMA
      • İTİRAZEN ŞİKAYET DİLEKÇESİ HAZIRLAMA
    • İDARE UYUŞMAZLIK HİZMETLERİ
      • ADLİ YARGI UYUŞMAZLIKLARI
      • İDARİ YARGI UYUŞMAZLIKLARI
    • DANIŞMANLIK HUKUKİ GÖRÜŞ HİZMETLERİ
  • REFERANSLAR
  • KARARLAR
  • İLETİŞİM

Tatlının Hazırlanmasında Kullanılması Gerekli Olan “Yumurta” Ana Çiğ Girdisinin Net Olarak Düzenlenmemiş Olduğu İddiası

by ihaleuzmani / Cumartesi, 19 Haziran 2021 / Published in İhale Danışmanı, İhale Danışmanlığı

Tatlının Hazırlanmasında Kullanılması Gerekli Olan “Yumurta”  Ana Çiğ Girdisinin Net Olarak Düzenlenmemiş Olduğu İddiası

Karar No              : 2021/UH.I-1121

BAŞVURUYA KONU İHALE:

2021/184360 İhale Kayıt Numaralı “Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı Sağlık Tesisleri İçin 30 Aylık Malzeme Dahil Yemek Hazırlama, Pişirme, Dağıtım ve Sonrası Hizmetleri Alımı” İhalesi

KURUM TARAFINDAN YAPILAN İNCELEME:

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 18.05.2021 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilen “Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı Sağlık Tesisleri İçin 30 Aylık Malzeme Dahil Yemek Hazırlama, Pişirme, Dağıtım ve Sonrası Hizmetleri Alımı” ihalesine ilişkin olarak Balkan Caterıng Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin 07.05.2021 tarihinde yaptığı şikâyet başvurusunun, idarenin 07.05.2021 tarihli yazısı ile reddi üzerine, başvuru sahibince 17.05.2021 tarih ve 23394 sayı ile Kurum kayıtlarına alınan 17.05.2021 tarihli dilekçe ile itirazen şikâyet başvurusunda bulunulmuştur.

Başvuruya ilişkin olarak 2021/868 sayılı itirazen şikâyet dosyası kapsamında yapılan inceleme neticesinde esas inceleme raporu tanzim edilmiştir.

KARAR:

Esas inceleme raporu ve ekleri incelendi.

İtirazen şikâyet dilekçesinde özetle,

6) Teknik Şartname’nin dondurmalı brownie tatlısı çiğ girdilerinde 114 gram yumurta kullanılacağı düzenlendiği, ancak porsiyonda 2 adetten fazla yumurta kullanımının olacağı, dolayısıyla söz konusu gramajın çok yüksek olduğu ve Teknik Şartname’de belirtilen bu tatlının bu gramajla üretilmesi mümkün olmadığı,

…

6) Başvuru sahibinin 6’ncı iddiasına ilişkin olarak:

Teknik Şartname’nin 18.5.3’üncü maddesinde “ Normal yemeklerin hazırlanmasında ve pişirilmesinde kullanılacak veya sunum aşamasında verilecek gıda maddeleri aşağıdaki Tablo.32’de örnek olarak gösterilmiş olup normal yemeklerin hazırlanmasında bu tabloda belirtilen gıda maddeleri belirtilen miktarlar ile bu şartnamede yer alan diğer hükümler dikkate alınacaktır…

Dondurmalı Brovnie

Yumurta

114

Gram

Şeker

25

Gram

Kakao

2

Adet

Yoğurt

15

Gram

Un

27

Gram

Kabartma Tozu

0,75

Gram

Vanilya

0,6

Gram

Süt

50

Mililitre

Nişasta

1,5

Gram

Dondurma(sade)

45

Gram

Çikolata Soslu Brovnie

Yumurta

1/4

Gram

Şeker

25

Gram

Kakao

2

Adet

Yoğurt

15

Gram

Un

27

Gram

Kabartma Tozu

0,75

Gram

Vanilya

0,6

Gram

Süt

50

Mililitre

Nişasta

1,5

Gram

…” düzenlemesi yer almaktadır.

Yukarıda aktarılan Teknik Şartname düzenlemesinde, “Dondurmalı Brovnie” tatlısının ana çiğ girdilerinden birisi olan “yumurta”nın gramaj miktarının “114” gr olduğu görülmekte, aynı tarz tatlıya ilişkin olarak anılan Şartname’de “Çikolata Soslu Brovnie” tatlısının yer aldığı ve söz konusu tatlının ana çiğ girdilerinden birisi olan “yumurta” ana çiğ girdisinin gramaj miktarının “1/4” olduğu anlaşılmaktadır.

İdarenin şikayete cevap yazısında ise “Dondurmalı Brovnie reçetesindeki yumurta 1/4 adettir.” şeklinde açıklamanın yapıldığı görülmüştür.

İstekli olabileceklerin yemek hizmet alımı ihalelerinde doküman düzenlemelerini detaylı şekilde incelemeleri sağlıklı teklif oluşturmalarını sağlamaktadır.

Bu itibarla, başvuruya konu ihalede, başvuru sahibinin iddiasında belirtmiş olduğu, tatlının hazırlanmasında kullanılması gerekli olan “yumurta”  ana çiğ girdisinin; “114” gr değil ¼ adet olacağının; aynı Teknik Şartname’nin gıda maddeleri için belirtilen miktarlar kısmında, bazı “tatlı” yemeklerinin içeriğinde de kullanılan “yumurta” ana çiğ girdisinin adet olarak düzenlenmesi ve iddia konusu “dondurmalı brovnie” tatlısının muadili olan “Çikolata Soslu Brovnie” tatlısında yumurta miktarının “1/4” olarak kullanılmasından ötürü bu alanda faaliyet gösteren basiretli tacir niteliğini haiz istekli olabilecekler tarafından öngörülebilmesinin mümkün olduğu anlaşıldığından, başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

  • Tweet
Tagged under: İhale Danışmanı, ihale danışmanlığı

About ihaleuzmani

What you can read next

Araçların İsteklinin Kendi Malı Olması Şartının Bulunmaması
MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 400)
İstekli Sıfatı – İtirazen Şikayet – İdare Mahkemesi Kararı – Malzemeli Yemek Alım İhalesi – İhale Danışmanlığı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KİK KARARLARI

VIEW ALL
  • İhale Kapsamında Tedarik Edilmesi Gereken Maddeler İçin Belli Bir Markaya İşaret Edilmesinin Hukuka Aykırılığı

  • İhalenin İptal Edilmesi – İdarenin Takdir Hakkını İhale Hukukunun Temel İlkeleri Çerçevesinde Kullanmasının Gerektiği – Danıştay Kararı

HİZMET AŞIRI DÜŞÜK

VIEW ALL
  • ÖNEMLİ TEKLİF BİLEŞENİ BELİRTİLMEDEN YAPILAN AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMALARI MEVZUATA AYKIRIDIR

  • SORGULAMA YAZISINDA AÇIKLAMA İSTENİLEN MALİYET BİLEŞENLERİ NET OLMALIDIR

YAPIM AŞIRI DÜŞÜK

VIEW ALL
  • İdareye Süresi İçerisinde Şikayet Başvurusunda Bulunmayan Başvuru Sahibinin İddiası Süre Yönünden Reddedilir

  • İhale Kapsamında Sunulan Faturalarda Birim Fiyat Bilgisi Bulunmayanların Kabul Edilmemesi ve Bulunanların İse İş Deneyim Tutarını Sağlamaması

DUYURULAR

VIEW ALL
  • 1 Haziran 2019 İtibariyle İhale Dokümanlarının İdarelerden Satın Alınması Uygulaması Kaldırılıyor

  • Kameder Danışmanlık

Ankara Web Tasarım © 2015. All rights reserved.

TOP